Mangfoldskonferansen 2025
Sist oppdatert: 08. januar 2025
Norsk arbeidsliv trenger arbeidskraft og forskning viser at arbeidsgivere er positive til mangfold. Likevel opplever noen personer med innvandrerbakgrunn fortsatt fordommer og diskriminering. Hvorfor skjer det? Få mer innsikt og hør direkte fra virksomheter som har fjernet barrierer og utløst mulighetene i mangfoldet.
Foredragsholdere og bidragsytere
Konferansier
Noman Mubashir
Noman Mubashir er programleder, forfatter journalist og har jobbet 27 år i NRK. Han var den første nyhetsoppleseren i Norge med flerkulturell bakgrunn på norsk TV. Mubashir har har blant annet stått bak serier som «En Noman i Pakistan», «Hva har du i bagasjen», «Ramadan med Noman», «99% norsk», «Bryllupsfeber», «Rawdah» og «Vita og Wanda». Mubashir har gjennom hele NRK karrieren engasjert seg i debatten rundt integrering, rasisme, homohat, mangfold og islam.
statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID)
Kjetil Vevle
soulartist
Numa Edema
Numa Edema har markert seg som en av landets største soulartister. Inspirert av 60-tallets soulmusikk trekker Numa vintage soulmusikk inn i et tidsriktig bilde med moderne elementer. Han synger varmt om kjærlighet, tilhørighet og balansen mellom mørke/lys i livet.
partner i PA Consulting
Ali Rana
Ali Rana er strategikonsulent og medlem av PA Consultings ledergruppe i Norge, et selskap som har over 4000 ansatte i Europa og USA. Som strategikonsulent gir han råd til toppledere og ledergrupper. Rana er født i Norge av foreldre som innvandret fra Pakistan. Han treffer få, om noen, med flerkulturell bakgrunn i sin hverdag. Han brenner for å vise hvordan etnisk mangfold kan være en strategisk ressurs for innovasjon, vekst og bærekraftig utvikling i både privat og offentlig sektor.
tidligere konserndirektør i Gjensidige Forsikring
Aysegul Cin
Aysegül Cin startet sin karriere som trainee i Gjensidige etter studiene og har jobbet i selskapet i 18 år. Hun har de siste 6 årene vært en del av konsernledelsen i ulike roller fra Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. Hun er født i Tyrkia og har bodd i Norge siden hun var 2 år. Hun er optimistisk for fremtiden, men mener vi må jobbe mer systematisk og målrettet for å få en mer mangfoldig arbeidsstyrke.
daglig leder i Forecastly.ai
Max Gouchan
Max er en engasjerende foredragsholder som spesialiserer seg på generasjoner, ledelse og rekruttering. Med solid erfaring fra å lede over 100 unge talenter og gjennomføre dybdeintervjuer med Gen Z-arbeidstakere i Norden, har han unik innsikt i hva unge ser etter i en leder og en arbeidsplass. Max deler konkrete strategier for hvordan bedrifter kan tiltrekke, beholde og effektivt lede de beste unge talentene. Max gir ledere praktiske råd for hvordan bygge bro mellom generasjonene, skape attraktive arbeidsmiljøer og fremme trivsel blant ansatte.
journalist i NRK
Fathia Mahmoud Farah
Fathia er journalist i NRK. Hun har gått talentprogrammet NRK FleRe og skal snakke om mangfold i mediebransjen. Hun skal snakke om viktigheten av mangfold i mediene, med fokus på bedre rekruttering av personer med flerkulturell bakgrunn og representasjon av ulike perspektiver. Hun er utdannet lektor, og har undervist både i grunnskole og videregående skole. Fathia har familiebakgrunn fra Djibouti.
spesialrådgiver ved Oslo universitetssykehus
Sara Kornelius
Sara Kornelius er sosialantropolog og spesialrådgiver innen HR i Direktørens stab ved Oslo universitetssykehus (OUS). Hun arbeider med strategisk rekruttering og profilering av sykehuset. Sammen med Team helsekompetanse har hun vært med å utarbeide sykehusets handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold. I fellesskap med dyktige kolleger ved OUS, jobber de med aktivt med å sette mangfold på agendaen og implementere tiltakene i sykehuset.
spesialrådgiver ved Oslo universitetssykehus
Maja Garnaas Kielland
Maja er sosialantropolog og spesialrådgiver for mangfold og likeverdige ved Oslo universitetssykehus (OUS). Hun jobber med tilrettelegging av tjenester til en mangfoldig pasientgruppe, samt kurs for helsepersonell om kultursensitiv kommunikasjon og bruk av tolk. Sammen med HR har hun vært med på utarbeidelsen av sykehusets handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold, og jobber med implementering av denne planen på ulike nivåer i sykehuset.
Head of Diversity and Inclusion i DNB
Wenche Fredriksen
Wenche er fagansvarlig for mangfold og inkludering i DNB. Hun har jobbet 30 år i Accenture, både som konsulent og i HR. Hun har innehatt rollen som Nordic Inclusion & Diversity Lead i mange år. Wenche er en inspirerende historieforteller som aktivt bruker sine livserfaringer til å utfordre og bygge en mer mangfoldig og inkluderende verden.
Forsker ved Institutt for samfunnsforskning (ISF)
Arnfinn H. Midtbøen
Arnfinn arbeider med et bredt spekter av temaer knyttet til innvandring, integrasjon og etnisk ulikhet, som diskriminering i arbeidslivet, statsborgerskap, etterkommere av innvandrere i utdanning og arbeid, arbeidsinnvandring og migrasjonsforskningens historie. Metodisk kombinerer han gjerne felt- og surveyeksperimenter med kvalitative intervjuer, dokumentanalyse og tradisjonell surveyforskning.
Fasilitator og strategisk rådgiver i uimpact.no
Michelle Chinnappen
Michelle bistår ledere med å utvikle mangfoldige perspektiver i strategisk tenkning, implementere inkluderende lederskap for å få et større potensial ut av teamene og ikke gå glipp av talenter og kompetanse i markedet. Gjennom podden «Mangfoldsmikrofonen» deles erfaringer og praksis fra norske næringslivsledere om hvordan de jobber med mangfold og inkludering i et virksomhetsperspektiv, og hun er også medlem av SHE Conference Advisory board.
seniorrådgiver i Likestillingssenteret KUN
Minela Košuta
Minela Košuta er seniorrådgiver på likestillingssenteret KUN. Hun jobber med forskning, kompetanseheving og med å utvikle tiltak for likestilling. Hennes kompetanseområder er utenforskap, rasisme, vold og likeverdige tjenester i kjønns- og minoritetsperspektiv. Hun har vært med å lage rasismeveileder.no.
seniorrådgiver i Minotenk
Philip Rynning Coker
Philip jobber som seniorrådgiver i Minotenk og er utdannet sosialantropolog.Her holder han foredrag og workshops om blant annet rasisme og inkludering. Philip har også skrevet flere tekster om møtepunktet mellom idrett og rasisme.
forsker ved Senter for studier av Holocaust og Livssynsminoriteter
Cora Alexa Døvig
Døvig sin forskning handler om storsamfunnets holdninger til ulike minoriteter, konsekvenser av slike holdninger og erfaringer i levd liv som minoritet. Studier av rasisme, muslimfiendtlighet, antisemittisme og konspirasjonsforestillinger står sentralt.
seniorrådgiver i Trøndelag fylkeskommune
Ann Christin Eidsmo
Ann jobber i Trøndelag fylkeskommune innen HR/HMS. Hun har en Master i kunnskapsledelse fra Nord universitet. Studerte Ledelse og digitalisering ved Universitetet i Innlandet. Startet yrkeskarrieren i Posten Norge BA, via Manpower til NAV og nå ansatt i Trøndelag fylkeskommune som fungerende prosjektleder for Likestilt arbeidsliv.
avdelingsdirektør i DFØ
Anne Hatleskog
Anne jobber i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Har sin utdannelse og erfaring innen ledelse, og har bakgrunn fra privat og offentlig sektor. Har jobbet i DFØ siden 2014. Har hovedansvaret for ordningen for praksiskandidater i DFØ.
avdelingsdirektør i DFØ
Gunn Elisabeth Lending
Gunn jobber i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Er utdannet pedagog og økonom og har bakgrunn fra kommunal og statlig sektor. Har jobbet i DFØ siden 2012. Var med å utvikle ordningen for praksiskandidater i DFØ i 2015.
prosjektleder/Pedagogisk veileder
Sigrun Gilje
Sigrun er utdannet pedagog fra Universitetet i Oslo, og har gjennom hele karrieren vært opptatt av voksnes læring. Hun har bl.a. jobbet med å lage e-læring og er medforfatter av boken «E-læring; fra idé til virkelighet». Hun har i flere år holdt foredrag om tema som formidling, voksnes motivasjon for læring og organisasjonsutvikling, og er engasjert av i målrettet endringsarbeid i virksomheter. Den siste tiden har Sigrun jobbet med ulike problemstillinger knyttet til språkutfordringer for minoritetsspråklige i Norge.
prosjektmedarbeider
Azra Ademovik Avila
Azra er utdannet helsefagarbeider med videreutdanning i psykisk helse og rus.Hun har i flere år jobbet med habilitering i Kristiansand kommune. Azra kom til Norge som flyktning i 2006 og har helt siden ankomst vært opptatt av hvordan hun – som voksen – kan lære språket raskt og godt. Azra brenner for å bruke sine ressurser til beste for andre, både i jobb og privat. Hun har de siste årene benyttet sin erfaring til å motivere andre til å lære språk raskt.