Coop Extra Sjøvegan skiller seg ut

Publisert: 20. desember 2024

Coop Extra Sjøvegan ble hedret med den regionale Mangfoldsprisen for region Nord- og Midt-Norge i kategorien små virksomheter. Juryen mener Coop Extra Sjøvegan har markert seg som en foregangsbedrift i arbeidet med mangfold.

Juryen fremhever også butikkens helhetlige tilnærming til integrering, som inkluderer språkopplæring, arbeidspraksis og kulturutveksling. Butikken har lykkes med å skape en arbeidsplass som speiler det mangfoldige lokalmiljøet og kundebasen.

"Coop Extra Sjøvegan er en flott ambassadør for mangfold i lokalsamfunnet. De viser hvordan etnisk mangfold kan være en styrke for både virksomheten og lokalmiljøet"

Jurymedlem Tuomi-Tuulia Ervasti fra Troms fylkeskommune

Blant tiltakene butikken har innført, er språkkafé med lunsj hver tirsdag og tilrettelegging for at ansatte kan ta fagbrev. Mange av dem som har vært i språk- og arbeidspraksis hos Coop Extra Sjøvegan, har senere fått fast ansettelse.

Et godt arbeidsmiljø og inspirasjon for andre

Coop Extra Sjøvegan skiller seg ut som en arbeidsplass med et sterkt fokus på trivsel og inkludering. Ansatte har mulighet til å lære om andre kulturer, samtidig som norske og samiske tradisjoner deles. Dette bidrar til et arbeidsmiljø der ansatte trives, noe som reflekteres i at butikken skårer høyest på medarbeidertilfredshet i hele Extrakjeden.

"Dette er en arbeidsgiver som aktivt fremmer mangfold og skaper en arbeidsplass hvor alle føler seg inkludert. Coop Extra Sjøvegan er et strålende eksempel på hvordan man kan bygge broer mellom mennesker og kulturer"

Tuomi-Tuulia Ervasti

Arbeidskraft for fremtiden

Under utdelingen pekte seniorrådgiver Morten Sonniks fra IMDi på den viktige rollen bedrifter spiller i å styrke integreringen i Norge.

"Norge trenger mer arbeidskraft, og behovet vil bare øke i årene som kommer. Samtidig ser vi at arbeidsledigheten er høy blant flere innvandrergrupper. Bedrifter som Coop Extra Sjøvegan viser hvordan etnisk mangfold kan utnyttes som en ressurs, til glede for både virksomheten og samfunnet."

Morten Sonniks, seniorrådgiver i IMDi

Han la til at forskning viser hvordan mangfold kan styrke lønnsomhet, produktivitet og jobbtilfredshet, samtidig som det reduserer sykefravær og gjennomstrømming.

Nasjonale priser

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Prisen løfter frem gode eksempler som inspirasjon for andre, med mål om å økt inkludering av innvandrere i arbeidslivet og økt bevissthet rundt mangfold som ressurs. Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i kategoriene små og mellomstore/store virksomheter, med både regionale og nasjonale vinnere. De nasjonale prisene deles ut på Mangfoldskonferansen i Oslo 29. januar.